Enkle måter å kutte utgifter

Ønsker du å kutte på utgiftene dine ? Det er mulig å legge en plan for hvordan du kan gjøre dette. På  http://ranaposten.no/ kan du lese om forskjellige tema. Men her  skal du få noen råd på veien til en bedre økonomi

  1. Sett opp et budsjett : Ved å skaffe deg oversikt over utgiftene dine, gjennom f.eks nettbanken din, kan du sjekke hva pengene er gått til. Her kan du se hva som er gått til lån, husholdningsutgifter, strøm, klær osv. Før regnskap over utgiftene dine og sjekk om du ligger innenfor budsjett. På denne måten kan du finne ut av hvor du har mulighet til å kutte.
  2. Lag ukemeny : Få oversikt over de daglige innkjøpene dine, dette kan medføre store kutt pr mnd. Handle kun en gang pr uke med utgangspunkt i ukesmenyen din. Ved å gjennomføre dette og samtidig kutte i unødvendige innkjøp av snacks, godteri og andre impulskjøp, kan du spare mye. En ukemeny gir deg også oversikt over hva du skal spise de forskjellige dagene, og hjelper deg med å kutte ut utgifter til take away og restaurantbesøk.
  3. Sjekk abonnementer : Hvilke abonnenter har du ? Kan du spare noe på mobilabonnementet ditt ved å bytte leverandør ? Har du løpende abonnement på tjenester du ikke bruker ? Det kan lønne seg å sjekke leverandører av streamingtjenester og musikk for å sjekke om du bruker dette, og om det er tilpasset ditt behov.
  4. Sjekk forsikringene dine : Hvert år bør man ta en runde å sjekke forsikringene sine. Har jeg den dekningen jeg trenger, eller er jeg dobbeltforsikret på noe vis. La selskapene “kjempe” om deg, og sammenlign priser for å få det beste tilbudet.
  5. Bytt bank : Om du har boliglån eller ikke, kan det være store forskjeller i pris på banktjenester. Gebyr for forskjellige tjenester varierer fra bank til bank. Hvis du også har lån, så sammenlign renter og termin kostnader. Bankene er ofte villig til å strekke seg ved å gi deg bedre rente, og muligens kan du benytte deg av et kundeprogram som tilbyr lavere kostnader på banktjenester. Det er mulig du også kan oppnå dette gjennom fordeler som enten arbeidsgiver eller f.eks fagforening har fremforhandlet.
  6. Lag en prioriteringsliste : Lag en liste over hva du har lyst på. Spar, og ikke kjøp på kreditt, da dette egentlig bare er å skyve problemet foran seg.
  7. Egne merkevarer : De fleste butikkjedene tilbyr i dag “egne” merkevarer, som i de fleste tilfeller er langt billigere enn tilsvarende “merkeprodukt”. Mange av produktene holder like høy kvalitet og smaker også like bra som merkevarene. Sjekk prisen pr enhet (kilo, stk osv) og se hva du kan spare. I mange tilfeller tror vi du kommer til å bli overrasket.

Det første du må gjøre når du skal sette deg som mål om å kutte utgiftene dine, er å ha fokus på de viktigste og mest besparende tingene først. Det å leve på lånte penger er dyrt og alle kreditter og lån skal betales tilbake. Ved å leve over evne tillegger man seg vaner som er vonde og vende. Mange besøker kaffebarer, tar flere reiser og shopper mer enn tidligere. Dette er utgifter som ikke er konstante, men som kan la seg endre – dette krever kun en innsats av deg !  Du lese mer om forskjellige tema på https://www.norskfamilie.no/raadgivning/hverdagsokonomi/

Enkle måter å kutte utgifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top