Tips og triks for hvordan utnytte pengene best

Du finner mange spennende artikler om både dette temaet og andre på http://bodøposten.no/, men i denne artiklen skal du få noen tips om hvordan du kan bruke pengene dine på en smart måte.

Planlegg kjøpene dine : Trenger jeg virkelig denne nå ? Er dette noe jeg har behov for ? Dette er viktige spørsmål å stille seg før man gjør et innkjøp. Planlegg etter behov og gå gjennom det du allerede har, før du bruker penger på nye innkjøp. Du vil raskt kunne se på økonomien at disse spørsmålene gjør et utslag.

Kjøp på salg og kjøp brukt : Gjenbrukssalg er bra både for selger, kjøper og miljøet. Og det finnes nesten ingen grenser for hva du kan finne på nett. Noen har bestilt feil, andre har kjøpt noe de ikke har behov for, og enkelte ganger kan man dermed finne helt nye eller nesten ubrukte produkter, til en langt lavere pris enn hva man betaler ordinært. Dette er smart bruk av penger. Sørg for å få med kvittering eller garantibevis hvor dette foreligger, også er du dekket på samme måte som om du kjøpte til ordinær pris.

Shop i slutten av sesongene : Når butikkene skal kvitte seg med lageret ved slutten av en sesong, kan du gjøre kupp. Lagrene må tømmes for å rydde plass til neste sesongs varer, og man er dermed interessert i å frigjøre midler for å gjøre innkjøp av varelager for korrekt sesong. For deg som forbruker betyr dette at hvis du ikke absolutt er avhengig av det siste på markedet, kan du gjøre gode kjøp på “utgående” modeller og det faktum at butikkene ikke vil ha “overliggere”.

Opprett fast sparing : Selv små beløp kan bli store med månedlig sparing. Stadig flere velger fast sparing i verdipapirfond. Med kursutviklingen de siste årene, har dette gitt god avanse for mange. En spareavtale er regelmessig sparing i verdipapirfond gjennom faste trekk fra en bankkonto., vanligvis med månedlige trekk. Ved å opprette en månedlig spareavtale kjøper du fondsandeler til en god gjennomsnittspris. Du sparer jevnt og øker muligheten for god avkastning i fremtiden.

Sjekk hva pengene går til : For å kunne bruke pengene dine på en smart måte, og få mest ut av dem, må du vite hva du bruker dem på. Skaff deg oversikt over faste utgifter og hva som er “syndebukkene” i hverdagen. På denne måten kan du finne ut hvor du kan kutte og benytte de ekstra midlene til sparing eller andre tiltak som genererer penger, i stedet for at du bruker dem opp.

Sørg for å ha de beste avtalene : Enten det er mobilabonnement eller forsikring, sørg for at du har avtaler som er tilpasset ditt behov, og utfordre leverandørene dine på pris. Hvis disse ikke kan imøtekomme deg, eller andre har et mye bedre tilbud, så er det bare å bytte leverandør. Tilbyderne kjemper i dag om kundene, så her kan det være mye å spare.

For deg som er opptatt av økonomi, og som ønsker å lære eller lese om flere tema, gå inn på http://økonomilappen.no/. Her finner du informasjon om ord og uttrykk og mange gode tips.

Tips og triks for hvordan utnytte pengene best

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top