Hvordan spare penger på salg i Norge

Bodøpøsten.no gir deg artikler om en hel rekke tema, men i denne artikkelen skal vi fokusere på hvordan du kan spare store penger på salg.

Butikker har salg hele året : Betyr ordet «salg» faktisk redusert pris? Om det er salg bør det stå hva «før-prisen» var. Du kan også sjekke hva konkurrentene har. Kanskje ikke salget er så gunstig likevel. Det som er helt sikkert er at meningen av ordet salg har endret seg dramatisk de siste tiårene. Hvis vi går tilbake i tid var “salg” stort sett forbeholdt visse tidsperioder som “januar” eller “jul”, og butikkene brukte dette til og rydde varelagre og i noen tilfeller bli kvitt ukurante produkter. I dag er situasjonen helt annerledes. Det er stort sett en for for salg hele året. Og for deg som forbruker betyr dette at du ved å sammenligne de forskjellige tilbudene, stort sett kan oppnå en hyggelig pris uansett når tid på året det er.

Outlet og bruktbutikker: Mange elsker å kjøpe klær, og de fleste har opplevd å handle klær på impuls – som ofte havner innerst i klesskapet ubrukt. Det er store summer å spare på kleskjøp, og det lønner seg å handle på salg. Det første man må gjøre er å planlegge hva man virkelig trenger, slik at man ikke faller for fristelsen til impulskjøp. Det finnes flotte og moteriktige plagg til en rimelig penge, og man bør styre unna de dyreste merkevarene.

Det har i de siste årene også “poppet” opp et fenomen som kalles “outlet” butikker. Dette er gjerne butikker som kjøper opp varelager eller overskuddslager til en rimelig penge. Gjennom dette kan de tilby deg som forbruker rimeligere produkter, og du kan gjøre virkelig store varp. Her kan du få både merkevarer og andre produkter til en brøkdel av den normale prisen, og kunne smykke deg med mote til en helt annen pris en utgangspunktet.

Mange synes også det er spennende å gå innom bruktbutikker som selger svært rimelige klær, og gjenbruk er som kjent et viktig miljøtiltak. Noen lar det de har kjøpt bare bli hengende i skapet, og man kan dermed kunne finne tilnærmet nye produkter i bruktbutikkene. 

Kundeklubber og medlemsfordeler : Gjennom kundeklubber og medlemsfordeler knytter butikkene forbrukeren tettere til seg. Men det betyr også at de kan tilby sine medlemmer spesielle tilbud og salg som gjør at du kan spare penger. I rettede kampanjer eller med spesialtilbud på enkelte varer, kan man her gjøre ekstra gode kjøp. Hvis du orker å få meldinger på din telefon, eller installere spesielle apper, kan du dermed sikre deg godbiter fra selgerens utvalg.

Black friday : «Black Friday» er et begrep som har blitt benyttet i mange sammenhenger. I handels sammenheng er dette noe som er kommet fra USA, og betyr at man på denne dagen kan oppnå priser man ikke ser resten av året. Trenden har nå også nådd norge, og butikkene knives om å kunne tilby de største rabattene. Det er imidlertid viktig å planlegge hva du skal kjøpe og søke rundt etter de beste tilbudene, slik at du oppnår de beste rabattene. 

Få flere tips på: nettavisen.no

Hvordan spare penger på salg i Norge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top