Hvordan bruke oppsparte penger på smarte investeringer

Vi gjør Investeringer for å få pengene til å jobbe for oss. Det holder ikke å sette pengene i banken og tro de vil vokse. Selv små beløp kan gi god avkastning, dessuten er det enkelt å komme i gang!

For å skape seg formue og økonomisk sikkerhet, er det viktig å utvikle gode vaner – som å regelmessig legge til side penger som kan investeres hver måned. Selv noen få kroner som du har til overs vil raskt kunne vokse godt når de investeres. Sjekk andre spennende artikler på Ranaposten.no.

Investere i aksjer : Den vanligste grunnen til å investere i aksjer er troen på at aksjekursen vil stige i pris over tid og at man kan selge med gevinst på et senere tidspunkt. Historisk har aksjemarkedet gitt meget god avkastning – og når markedet har gått ned har det vært gode kjøpsmuligheter med billige aksjer og god vekst i ettertid.

Investere i aksjefond : Aksjefond er en samling med mange aksjer, nøye utvalgt og analysert av profesjonelle forvaltere. Ved å kjøpe andeler i aksjefond, sprer du risikoen utover flere aksjer. Dette minimerer risiko for kursnedgang, men kan også begrense den potensielle oppgangen i forhold til å kjøpe enkeltaksjer.Aksjefond er for mange det første steget inn i en verden med investeringer. Fond blir sett på som en trygg form for investering og det finnes mange ulike aksjefond å velge mellom. 

Investering i lån (Crowdlending) : Investeringer i lån er ikke det første man tenker på når det kommer til smarte investeringer, men det er fullt mulig å investere penger i lån for så å tjene penger på rentene. Med crowdlending går du sammen med andre investorer på en plattform og investerer så mye du selv ønsker i et lån til en bedrift eller et eiendomsprosjekt. 

Kryptovaluta : Å investere i kryptovaluta kan være et spennende tilskudd i en investeringsportefølje hvis du kan leve med mye risiko. Historisk har kryptovaluta gitt eventyrlig avkastning. Kryptovaluta er veldig volatilt og du er nødt til å være forberedt på stor variasjon i kursene hvis du vurderer å investere.Kryptovaluta har vært et kontroversielt tema i investerings verden, men blir sakte og sikkert mer akseptabelt blant store aktører.

Det viktigste hvis du vil investere i kryptovaluta er at du setter deg inn i hvordan dette fungerer. Les artikler, se videoer på nett og vær oppmerksom på at dette er svært volatile investeringer.

Eiendom : Det er velkjent at investeringer i eiendom kan være meget lønnsomme. Mange har bygd opp store formuer ved hjelp av investering i eiendom. I motsetning til aksjer, er eiendom en fast eiendel du faktisk kan ta og føle på. Dette er en av grunnene til at eiendom blir sett på som en trygg og god investering. 

Investering i eiendom krever betydelig egenkapital og inntekt dermed er det en høyere inngangsbarriere å investere i eiendom enn med aksjer og aksjefond. Det kan også være mye mer arbeid med eiendomsinvestering enn ved andre investeringer. 

Kommer du deg forbi denne barrieren er imidlertid mulighetene mange, og du kan tjene godt med penger på investering i eiendom hvis du går inn for det. 

Les mer om temaet på: soderbergpartners.no.

Hvordan bruke oppsparte penger på smarte investeringer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top