Hvorfor det er lettere å sammenligne priser når du handler på nett

Det er velkjent at vi forbrukere er opptatt av pris, og at mange bruker tid på nettet for å lete etter den beste prisen. Men det er ikke alltid like lett å finne frem i jungelen av produkter og tilbud. Les om mange spennende temaer på stillingsbasen.com.

Tjenester for å sammenligne prisen : Ingen vil betale mer enn nødvendig for et produkt. Det finnes i dag en rekke tjenester som tilbyr sammenligning av priser på nett. Gjennom disse kan man søke opp sine produkter og se hva prisen er hos de forskjellige tilbyderne. Pass på at du sammenligner tilsvarende produkter, da mange av de store kjedene gjerne har egne produktnummer på tilnærmet samme vare, men der dette er spesifisert i en egen produktspesifikasjon. 

Merk at disse tjenestene ikke får sammenlignet priser fra alle butikker som finnes på nettet. Det vanlige er at aktørene på dette markedet har med et stort utvalg butikker i sitt utvalg. Tjenestene er gratis å bruke for forbrukerne, mens leverandørene betaler for å være med i tjenesten. Modellene for hva de betaler er litt forskjellig.

Ulempen er at det er en del butikker som ikke blir dekket gjennom tjenestene. Prisagentene kan ikke garantere deg at du finner de beste tilbudene gjennom dem, men de er uansett et godt hjelpemiddel for å skanne en stor del av markedet på kort tid.

Du bør sjekke opp nærmere hva prissammenligningstjenesten skriver om hva som er inkludert i prisene som er oppgitt for produktene – for eksempel levering, moms og avgifter. Ofte vil du ikke få opp fraktkostnadene før du går til betaling i den enkelte nettbutikk.

Bredere utvalg : Når man går i fysisk butikk, er man avhengig av å treffe riktig for å kunne få det beste tilbudet. Butikkene kjører ofte tilbud i selve butikken og du må dermed være fysisk tilstede for å kunne oppnå den beste prisen. Du vil heller ikke kunne vite om en annen butikk kan tilby produktet til en bedre pris, hvis du ikke oppsøker denne. 

Internett har gjort det mye enklere og sammenligne priser og tilbud hos de forskjellige aktørene. Her har man et bredt utvalg av produkter, som kanskje bare avviker fra hverandre med små forskjeller. Du kan dermed sammenligne priser fra et bredt utvalg av tilbydere og et hav av produkter, uten at du forlater huset ditt. Du kan også gå gjennom tilbudsaviser og annonser fra forskjellige forretninger, og peke deg ut de du ønsker å besøke.

Handel fra utlandet : Gjennom stadig forbedrede logistikktjenester har utenlandske nettbutikker begynt å få fotfeste. Dette kan være tilbydere fra lavkostland, eller det faktum at produsentene kan kutte i antall ledd før produktet når ut til forbrukeren. Dette betyr at man nå kan sammenligne priser både fra innland og utland, der handel fra utlandet er blitt et reelt alternativ. Igjen setter dette ytterligere press på butikkene i det landet hvor du handler, og vi får dermed skjerpet konkurranse.

Online shopping har uten tvil medvirket til et endret konkurransebilde for både kjeder og småbutikker. Men nå har alle tilbydere i større grad mulighet til å nå kundene sine der ute, og forbrukerne har fått et større utvalg og helt andre forutsetninger for å kunne sammenligne priser. Vil du lese mer gå inn på: nrk.no

Hvorfor det er lettere å sammenligne priser når du handler på nett

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top